top of page
לגלות את הקול (1) (1).png

צרידות

סובלים מצרידות?  

 

החורף הגיע ועמו התקררויות וטפטופים בדרכי הנשימה, שלא פעם נלווים לשיעולים ולדלקות גרון.

במצב כזה ניקח כמה ימים חופש מדיבור ומשירה וננוח עד שהקול יתאושש. אבל אם נודה על האמת צרידות תופסת אותנו לא רק בחורף ולא בהכרח קשורה להתקררות או לווירוסים.

כדי לטפל בצרידות כדאי להבחין מה גורם לה.

התקררות של חורף? \ שימוש קיצוני בקול (כמו מחנה נוער)? \ שימוש יתר (כמו לשיר 5 שעות ברצף)? \ עישון? \ החזרים מהקיבה שגורמים לצריבה של המיתרים?  

וישנו גורם נוסף ונפוץ ביותר שלא תשמעו רופאים מדברים עליו. והסיבה לכך היא פשוטה: אין תרופה או הליך רפואי שנותן מענה למצב הזה.

אולי זה ישמע לכם מוזר, אבל לרוב, אנחנו נצרדים דווקא כשאנחנו לא מדברים; כשאנחנו נמנעים מלהגיד מה אנחנו מרגישים, רוצים וצריכים.

לעיתים זה קורה רגע אחר כך ולעיתים יעברו כמה ימים עד שנבחין בגוש שנוצר בגרון. באופן כללי אנשים שנמנעים מלבטא את עצמם ומלתקשר באופן פתוח עם הסביבה נוטים להצטרד. גם מקרים של אירועים רגשיים לא מעובדים כמו פוסט-טראומה עשויים לבוא לידי ביטוי בקושי משמעותי בהפקת קול ובכאבי גרון כרוניים.

צרידות שמקורה בהשתקה עשויה להימשך שנים ולא יועילו לה מיני שיקויים והליכים רפואיים. צרידות שמקורה בהשתקה יכולה להתרפא רק בעזרת קול.

הליך הריפוי בקול הוא לא ארוך, לרוב נמשך חודשים בודדים בהם עוברים שטיפות קול, שרים, מביעים ויוצרים בקול ומתרגלים נוכחות וחופש ביטוי אישי.  

הדברים האלה מהדהדים אתכם? 

מוזמנים להתקשר או לשלוח הודעה

ולקבוע מפגש אישי בשיטת "לגלות את הקול" 

אשה במערה חשוכה.jpg
bottom of page